5 Şubat 2011 Cumartesi

hıncal...

asıl mesele ne biliyor musun ? sevgin yok senin... üstelik sanıldığı gibi taş kalpli filan da değilsin.. sorun ciğerlerinde.. onların ederi 5 parayı geçmiyor.. mesele bu..

aslında tanışmıyoruz pek.. asansörlerdeki suratsız yolculukları saymazsak.. o nedenle sen ben değil de sayın uluç diyeyim..

hani türkiye defne için üzülüp şuurunu kaybetmişken acılı kocayı düşünmek bir tek sizin aklınıza geldi ya sayın uluç.. kendimi o arkadaşın yerine koyasım geldi.. o hislerimi anlatırım ama önce bir sorum var : peki siz o havalimanında acıdan dermansız düşüp tekerlekli sandalyeye sığınan anneyi düşündünüz mü hiç ? bir buçuk yaşındaki lavrusuna dertlenmişsiniz ya defne'nin, o annenin gözünde, kaç yaşında olduğunu biliyor musunuz rahmetlinin.. rahmetli diyorum bakın, daha sizin yarı hayatını yaşayamadan göçüp gitmiş bir kadın ama 30'unu bitirmiş.. yine de annesinin gözünde 1 yaşındaydı hala biliyor musunuz ? hala o ateşler içinde uyandığı gecelerdeki kadardı.. hala saçına dokunmaya kıyamayacak kadar bebekti..

çok uzak dii mi bu his size.. birini sevmek.. biri için fedakarlık yapmak.. bu kadın bir buçuk yaşına kadar bu bebeği büyütebilmek için neler yapmış diye düşünme zahmetine bile katlanamazsınız bu yüzden.. sizin için insan yok çünkü, konu var, malzeme var..

o annenin yerine koyamazsınız kendinizi dii mi hıncal bey ? peki o empatik yaklaştığınız ilker bey olabilir misiniz ? hayatınızda tüm türkiye sizin için accayip şeyler düşünürken böyle dik durabilmişliğiniz var mı mesela ? yoksa sizin şürekadan eren bey gibi ne var ne yok ortaya mı dökerdiniz ?

siz hiç töre yazısı yazdınız mı hıncal bey ? töreye lanet yağdırdınız mı mesela ? o töre uygulayan adamlarla kendinizi kıyaslar mısını mesela şimdi ? karı kız peşinde ölen adamlar için neden böyle yazmıyorum da defne'nin mezarına kusuyorum diye bi merakınız olur mu ?

bütün bunları bırakın da sizin yerinize ben o kocayla empati kurayım... benim de 1 yaşında kızım var çünkü.. bak düşündüm düşündüm yine ne siz kaldı ne bey.. accayip kafa atasım var sana, "sana ne ulannn" diye bağırarak hem de.. çok acayip... senin gibi bi arkadaş daha var ya.. hani şu vakit yazarı.. al bu yazıyı.. ona okut.. sor bakalım hayatında kimseye bir damla su vermiş mi ? o da sorsun sana aynısını.. bakın bakalım bir testi kadar olabilmiş misiniz ?

4 yorum:

  1. tek sorun ne biliyor musun? bu insan müsvettesinin,şuursuz pisliğin söylediklerine cevap verecek tek kişiydi defne, "defne"dilmeden önce...

    serpil

    YanıtlaSil
  2. apo, agzina saglik.. bence bu adam artik yazmasin, istifa etsin, gitsin uzaklara, adini sanini unutalim..

    YanıtlaSil
  3. Bundan 7 8 yil once bu insan suretindeki vahsiye sokak kedi kopekleri katledilsin yazisina istinaden bir yazi gonderdim, senin adin Hincal, agabeyinin adi Ocal, sen ne anlarsin sevgiden diye...Yanitlanmayacagi kesindi ama en azindan okundu raporu gelmisti. Daha sonra tesadufen bir restoranda karsilastim, restoranin kapisindan iceriden asirdiklarimla bir kediyi beslerken. Bana bir bakisi vardi, ama daha onemlisi benim ona bakislarimdi. Sandigi kadar akilliysa iki gozun nasil kufredebildigini o aksam anlamistir.

    Daha da ileri gidiyorum...Bu kadar iyi ve genc insan bu dunyadan o veya bu sebeple gocup giderken, bunlarin hala oksijen tuketmesi evrene haksizlik.

    YanıtlaSil
  4. kimin iyi kimin kötü olduğundan da öte bir durum bu... kimse kimseye ölüyken ya da sağken hayatının hesabını soramaz... dii mi gençler...

    YanıtlaSil